maanantai 8. lokakuuta 2012

3-bean chili

Mausteinen ja tuhti. Mutta raaka-aineidensa takia kevyt. Se sietää uudelleen lämmityksen todella hyvin, joten käy hyvin eväsruuaksi. Jos haluaa, sen voi syödä riisin kera.

Meidän chilissä ei ollut oikeasti kuin kaksia papuja, mustapapuja purkista ja vihreitä tuoreina. Kolmannen pavun virkaa hoiti punaiset linssit. Mutta ei nyt jämähdetä sellaisiin pikkujuttuihin.

Raaka-aineet
Sipuli
Tuore chili
Valkosipuli
Varsiselleri
Pätkä palsternakkaa
Jauhelihaa
3 papuja esim. musta, kidney, vihreitä jne.
Tomaattimurskaa
Basilikaa, korianteria tai esim. persiljaa

Nakkaa pilkottu sipuli, chili, valkosipuli, selleri ja palsternakka öljyttyyn kasariin kypsenemään. Ruskista myös jauheliha. Lisää pippuria ja suolaa.
Nakkaa perään pavut, tomaattimurska ja yrtit. Tarkasta maku ja anna hautua. Tarjoile jugurttilusikallisen kanssa.

 
Ruokaan sopisi myös porkkana, pinaatti ja  sienet. Säilykepavut kannattaa huuhdella siivilässä viileällä vedellä. Pavut säilötään suolavedesssä, ja sitä suolaa on ihan turha viedä soosiin.

Hyvää ruokahalua!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti