Soppa on niin kevyt, että sitä voi syödä kaksi kukkurallista kipollista, mötkötellä maha pallona, mutta ilman ähkyä. Soppa on mahtava syysillan kaveri, ja tulisempi versio avaa myös flunssapotilaan röörit.
Mikon kanasoppa (2 isoa annosta)
Lihat:
maustamatonta kanafilettä paloiteltuna
katkarapuja
Rehut:
(kevät)sipuli
varsisellerin varsi
chili (kera tai ilman siemeniä)
valkosipulia
pala inkivääriä
bataattia
porkkana
vihreitä pensaspapuja
pari tomaattia
muutama herkkusieni
Mausteet:
paprikajauhe
pippuri
suola
curry
muutamia limetin lehtiä
Lisukkeet:
riisinuudeleita
loraus kala-, soija- tai makeaa soijakastiketta
tuoretta yrttiä esim. korianteria tai tilliä
Pilko vihannekset: sipuli, varsiselleri ja mausterehut pieneksi silpuksi, bataatti ja porkkana isommiksi paloiksi, pavut puolittaen, ja sienet ja tomaatit muhkulohkoiksi. Pilko myös kana, jätä palat isoiksi.
Lisää loputkin mausteet ja vihannekset sieniä ja tomaatteja lukuunottamatta. Anna kuulottua kevyesti ja lisää vielä sienet.
Laita kiehumisen aikana tarjoilukippoihin valmiiksi kylmän, juoksevan veden alla sulatetut katkaravut, tomaatit, yrtit ja nuudelit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti