tiistai 24. syyskuuta 2013

Duusimuusi tai kuinka tehdään 10 minuutissa superherkullinen lisuke

Idea ei ole oma, vaan Jamien. Hyvä Jamie! Resepti taipuu yhden, kahden tai vaikka kuuden hengen annokseksi ihan tosta noin vaan.

Duusimuusi
Perunaa
Bataattia
Fetaa
Pinaattia, tuoretta yrttiä (korianteri, basilika...) tai vaikka purjoa
Pippuria ja suolaa

Pese huolellisesti haluamasi määrä bataattia ja perunaa (kumpaakaan ei tarvitse kuoria, mutta saa), ja lohko ne isohkoiksi paloiksi (peruna inasen pienemmäksi, se on kovempaa). Puolita sitruuna tai lime, laita mukulat mikroastiaan ja aseta puolikas sitruuna nököttämään mukuloiden joukkoon.

Peitä astia kelmulla (tai jos sinulla on siihen hyvä mikrokansi, niin kannella) ja laita se mikroon pöhisemään, täydelle teholle 10-13 minuutiksi.

 
Ota astia pois mikrosta ja poista kelmu ripeästi, mutta kuumaa höyryä varoen. Poista kiposta sitruunan puolikas ja survaise mukulat epämääräiseksi muusiksi. Mausta suolalla ja pippurilla, ja jos kaapissa on, murusta sekaan fetaa ja pilkottu pinaatti.

Syö vaikka jauhelihapihvin ja omatekoisen sienisalaatin kanssa. On meinaan hy-vää!


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Eikö olekin! Helppo ja hyvä. Ja toimii hyvin myös ilman pottuja. Tai vaikka kukkakaalin tai porkkanan kera. Tai pinaatin sijaan voi laittaa herneitä. Tai korianteria.
      Jos haluaa tehdä muusista true-Jamie-muusin, lorauttaa vielä oliviiöljyäkin perään. Tammi-Salosessa sanakirjassa on termi Tehdä Jamiet, joka tarkoittaa oliiviöljyn liruttamista ruuan päälle ennen tarjoilua (esim. keitot ja muusit) tai ennen paistoa (lasagne).

      Poista