torstai 7. helmikuuta 2013

Sankarihommiin!

Tammikuussa oli reenit. Kolme varttia tuskaista kantamista, kyykkäämistä, punnertamista ja portaiden juoksemista ylös ja alas. Brutaalia. Hikistä. Hauskaa. Ja kun homma oli ohi, pyysin että vielä vähän jatkettaisiin, kokeiltaisiin leukoja ja käsillä seisontaa.

Mikä saa väsyneen ihmisen pyytämään lisää? No se typerä inspiraatiovideo, jossa se teinimimmi tekee ihan hulluja juttuja: leukoja, maastavetoja, punnerruksia käsillä seisten... Mäkin haluan vetää viisi leukaa ja työntää edes yhden käsilläseisontapunnerruksen. Se mimmi todistaa että pienikokoinen nainen pystyy kaikkiin niihin juttuihin. Joten miksi en minäkin?

Mausis Fitocracyssa.

Mikä motivoi ihmisiä? Kaikilla on omat triggerinsä. Mulle on ihan sama mikä saa ihmisen toimimaan. Mutta pointtihan on siinä, että keksii mikä itteensä liikuttaa. Ja käyttää tietoa hyväkseen.

Fakta: olen tavoitteellinen ihminen. En kilpailuhenkinen, vaan tavoitteellinen. Muiden suoritukset eivät juurikaan kiinnosta, ei mun tartte olla parempi kuin muut. Haluan voittaa vain itseni, näyttää itselleni että pystyn, tehdä mitä olen suunnitellut.

1 1/2 tuntia pilatesta, 351 pistettä., riitti nousemaan 9 levelille! I'm Awesome!

Tammikuun reenien lopuksi venyteltiin, jauhettiin dadaa. Reenikaveri, joka on todella kilpailuhenkinen, maratoonari, kertoi jostain nettisivusta (ja älypuhelinsovelluksesta), jonne voi kirjata reenaamiset: Fitocracy.com. Luulin, että sivusto olisi kuten heiaheia. Mutta ei, se olikin paljon, paljon enemmän. Meikä löysi sieltä motivaatiota.

Osa sivuston toiminnasta on ihan sellaista perus reenien kirjaamista, muiden stalkkaamista ja oman edistymisen seuraamista. Mutta näiden asioiden lisäksi joka reenistä saa pisteitä ja pisteitä keräämällä nousee leveleitä ylös päin. Mutta ehkä hauskin juttu on Questit.

Tähän mennessä saavutetut sankarihommat.

Quest sisältää tietyn määrän tiettyjä liikkeitä jotka pitää tehdä tietyssä ajassa. Ensin valitaan quest, aktivoidaan se. Ja kun on tehnyt hommia ja kirjaa reenin ylös, osaa Fitocracy katsoa sopiiko tehty työ johonkin aktiiviseen Questiin. Ja jos sopii, jos homma on hoidettu, Quest suoritettu, saa lisäpisteitä. Ja taas on Awesome!

Osa Questeistä on ihan hulluja, kuten Teräsmies triathlon. Mutta sitten on kaikkea sellaista vähän iisimpää. Esimerkiksi Widowmaker, 20 kyykkyä tehtynä putkeen. Samaa Quest löytyy monena eri tasoisena, riippuen siitä tekeekö kyykyt vain omalla painolla vai lisäpainoilla. Tai 7 päivän Quest jonka aikana on tehtävä 3 erilaista kyykkyliikettä.

Olen käyttänyt Questeja hyväkseni kun en ole jaksanut lähteä kuntosalille tai keksinyt mitä kuntosalilla tekisin: olen valinnut jonkun Questin tai pari ja tehnyt reenin niiden mukaan. Lisäksi yritän päästä eroon juoksuinhostani 1 mailin Questeja suorittamalla: helpoin, jonka jo suoritin, oli juosta 1 maili (noin 1,6 km) alle 12 minuutissa. Seuraavaksi tähtäimessä alle 10 minuutin maili. Katsotaan miten käy. Tein itselleni kartan jossa on kaksi mailin pätkää merkattuna tästä lähinurkilta. Kello käteen ja hips hops.

Run baby run!

Nyt on löytynyt taas yksi lisämotivaation lähde! Enää tarvitsee päättää mitä tänään teen: katsonko jonkun hauskan Questin ja teen sen, vai rimpuilenko kuminauhan avulla leukoja ja seison käsilläni? Ihan sama, kunhan saan pisteitä :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti