keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Löysin uuden ystävän - Shakshukan

Yhteiselo taitavan ja innokkaan kotikokin kanssa laiskistuttaa. Arvostan kotiruokaa äärimmäisen paljon, vältän eineksiä kuin ruttoa ja ainoa valmisruoka, mihin joskus sorrun, on kaupantädin salaatti ja kala. Mutta jos mökötän yksin kotona lounasaikaan, en millään jaksaisi vaivautua valmistaa vain itselleni ruokaa.

Onneksi on Eeva Kolu ja Kauhaa ja rakkautta. Eevalla on hyvä maku, hän saa sekä perinteiset että eksoottisemmat reseptit kuulostamaan herkullisilta ja vaivattomilta valmistaa. Eeva inspiroi!

Jonkin sortin "foodiena" ei usein törmää täysin uusiin ruokalajeihin. Jos nimi on outo, valmistustapa tai raaka-aineiden yhdistelmä ei. Mutta onneksi toisinaan yllättyy. Eeva nimittäin esitteli Lähi-Idän ruuan nimeltään Shakshuka: "simppeli ruoka, jossa yhdistyvät mausteinen tomaattiliemi ja siinä kypsiksi paistuvat kananmunat." Aasialaisessa ruuassa paistettu kanamuna riisihässäkän päällä ei ole mikään yllätys. Mutta Shakshukaa vastaavaa ruokaa en keksinyt. Mikäs siinä, kokeillaan!

Koska Eevan resepti oli kahdelle hengelle, puolitin raaka-aineiden määrät, munia lukuunottamatta. Niin, ja koska kotona ei ollut fetaa eikä paprikaa, mutta purjoa, chiliä ja parsakaalia oli, sävelsin vähän. Silppusin parsakaalin vartta chilin, purjon ja valkosipulin kaveriksi. Maustoin ja valmistin ruuan muuten Eevan ohjeiden mukaan, fetan sijasta käytin raejuustoa.

Lounas. 

Olipa helppo ja herkullinen ruoka. Ja nopea. Ja vahingoissa kasvisruokaa.

Onnistuminen todisti sen, että uusiakin reseptejä voi kokeilla säveltäen, jos vain löytää punaisen langan. Tässä tapauksessa se taisi olla pavut ja tomaatti, mausteet, valmistustapa ja muna. Mutta luulen että tuonne voisi silputa mitä vain vihanneksia kaapista löytyy.

Suosittelen, tehkää oma versio!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti