torstai 10. tammikuuta 2013

Kulinaristin Tallinna - osa 2

Ei varmaan tule kenellekään yllätyksenä, että ruoka on tärkeä asia Siirille. Ruuan pitää olla hyvää ja ravitsevaa, ja toisinaan hyvää ja sikamaista.

Koska yövyimme hotellissa ei meidän tarvinnut kantaa huolta  aamupalasta, mutta emme myöskään voineet tehdä itse ruokaa. Onneksi ravintolaruoka Tallinnassa on Suomen hintatasoa alhaisempi. Ravintolat, joissa söimme, eivät varmasti olleet halvimmista päästä, mutta jokaisesta annoksesta olisimme maksaneet Tampereella ainakin 50 % enemmän, ellemme jopa tuplasti.

Ruokapaikat löysimme ja valitsimme, museoiden kahviloita lukuunottamatta, tripadvisor.com -sivuston avulla. Sivusto on ohjannut meitä hyvien patojen ääreen muissakin kaupungeissa, emmekä tälläkään retkellä joutuneet pettymään sivuston arviointeihin ja ravintoloihin. Ja koska hyvä pitää aina laittaa kiertämään, arvostelin jokaisen ravintolan sivustolle käyntimme jälkeen.

Ensimmäisen iltamme ravintolassa Elevantissa oli älyttömän hyvää intialaista ruokaa. Mutta olimme ilmeisesti niin nälkäisiä ettemme ehtineet ottaa yhtäkään kuvaa ateriasta. Ravintolassa sai ihan ok palvelua ja ruoka oli edullista. Ja siis ihan älyttömän hyvää. Hintalaatusuhde siis erinomainen.

Yhden parhaista aterioista ikinä tarjosi Alter Ego. Koska syömme oikeastaan mitä vain, otimme 8 ruokalajin yllätysmenun. Tarjottavat ruokalajit siis vaihtelevat sen mukaan, mitä kokki haluaa tarjota. Emme pettyneet yhteenkään lautaselliseen. Ravintolan viinivalikoima on huikea ja drinkit hyviä. Hintataso hieman kalliimpi, mutta sen arvoinen. Palvelu oli erinomaista, rentoa mutta asiantuntevaa. Koko kokemus oli niin hyvä, että palasimme suoraavana iltana vielä iltapala-Tapaksille, valkosipulinen Calamari oli jotain ihan älytöntä. Voisin matkustaa Tallinnaan vain päästäkseni syömään Alter Egoon.

Sardiineja.

Siirin suosikki: mantelilla kuorrutetut pallurat joiden sisällä "verimakkaraa".

Mikon suosikki: artisokkaa, simpukoita ja juustoa.

Hedelmillä täytetty viiriäinen ja yllättäjänä erinomainen "pähkinäkerma".

Hirvenliha carpaccio.

Tonnikalaa ja hanhen maksaa. Täydellisesti valmistettu, erinomainen maku. (Mutta tässä ravintolan ainoa miinus: kovin epäeettinen lautasellinen).

Juustolautanen.

Tuulihatut ja jumalainen suklaahunajakastike (taisin syödä lusikalla suoraan kaatimesta ja tarjoilijan mukaan niin tekee monet muutkin).

Rustiikkia ja tuhtia ruokaa saimme Porgussa. Palvelu pelasi hyvin ja maha tuli täyteen. Porgun olutvalikoima oli erinomainen (vaikka itse tyydyinkin maistelemaan siideriä).

Borssikeittoa ja Porgun leipomaa leipää.

Ankkaa ja taaempana sikaa. Nam sano lihansyöjä!

Sushia söimme ydinkeskustan ulkopuolella sijaitsevan ostoskeskuksen Rocca al Maren Silk Sushi Barissa. Ihan älyttömän hyvää! Seuraavalla kerralla valmistaudun syömään enemmän kuin vain lounasta. Ketjulta löytyy yhteensä viisi ravintolaa, yksi Viru-keskuksessa.

Huom! Tikullinen pelkkää inkivääriä ja wasabia on hieman liikaa. Mutta avaa kyllä röörit.

Sikailun hoidimme viimeisenä iltana englantilaispubissa Drink Bar & Grill. Koputtelimme parin ravintolan ovea, mutta lauantai-iltana olisi pitänyt olla varaus kaikkii "parempiin" paikkoihin. Drinkin olut- ja siiderivalikoima oli erinomainen, tunnelma kiva, mutta ruoka pettymys. Ehkä Tampereen Soho on nostanut pubiruokarimamme liian korkeaksi, tai sitten emme olleet nauttineet tarpeeksi alkoholia, mutta kylmät ja vetiset ranskalaiset ovat iso no-no meikäläiselle. Meikäläisen johtopäätös: juo, älä syö.

Mikon hammari oli vähän parempi kuin Siirin mixed grill. Mutta juustopallot olivat liikaa, jopa tällaisille ammattisikailijoille.

Pari ravintolaa jäi vielä kokematta, täytyy siis palata tuohon kaupunkiin. Jos ei mistään muusta syystä, niin hyvän ruuan takia. Suosittelen!


1 kommentti: