lauantai 5. tammikuuta 2013

Jouluinen Tallinna - osa 1

Neljän päivän loma Tallinnassa oli i-ha-na. Viikonpäivät unohtuivat, koulu- ja työhommat unohtuivat. Kun nukutti, nukuttiin. Kun oli nälkä, syötiin.

Matka Helsingin satamaan taittui bussilla, bussikuskina oli ehkä maailman ystävällisin bussikuski Mats. Helsingin satamasta matka jatkui Viiking Linen laivalla, matka kesti 3 tuntia ja sujui mukavasti buffetissa. Jouluruoka vähän tökki, mutta hanaviini oli yllättävän ookoo.

Helsingin terminaalissa oli maailman söpöin malamuutti.

Talviterassi.

Pakkasta. Ja aivan upea sää.

Helsinki.

Suomenlinna.

Maissa hilauduimme heti hotellille, jossa meitä palveltiin suomeksi. Hämmennyin, kuka lähtee ulkomaille puhumaan ja kuulemaan suomen kieltä? Vastaanotto oli kuitenkin ystävällinen ja tehokas, ja vaikka hotellimme ei ollut mikään kylpylähotelli, 8 kerroksesta löytyi pieni allasosasto. Heitimme siis tavarat hotellihuoneeseen ja menimme porealtaaseen alkuillan möyhöön.

Ruokapaikkaa etsiessämme piipahdimme vanhaan kaupunkiin, vähän glögiä, tallustelua, töllistelyä. Illalllinen nautittiin Elevant-nimisessä intialaisen ruuan ravintolassa. Ruoka oli niin hyvä ettei siitä ehtinyt edes ottaa kuvaa.

Vanha kaupunki.

Joulutori.

Glögiä ja hymyilevä myyjätyttö.
Erinomainen loman alku. Näkeehän sen naamasta.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti