Aloitimme tutustumalla kera kahden esiliinan, basilikan ja mozzarellan. Nyt nähtiin taas, mutta isommalla porukalla. Salsattiin yhdessä koko kesä.
Salsa, salsa ja quaqamole. |
Noin 3 tomaattia, pätkä varsiselleriä, (yksi kevätsipuli), yksi jalapeno, iso kynsi valkosipulia.
Kunnon kourallinen tuoretta korianteria.
Tiraus etikkaa, sitruunamehua ja oliiviöljyä. Rouhaisu pippuria.
Sekoita keskenään. Jos salsa ehtii tekeytyä, sen maut voimistuvat, mutta myös nestettä jää kulhon pohjalle enemmän.
Jalapeno on mielestämme parempi kuin chili, sen maku sopii korianterin ja sellerin kanssa paremmin yhteen. Mutta tämä on täysin makuasia.
Pikaruokaa parhaimmillaan.
Yks mikä sopii tosi hyvin tomaattisalaattiin on habanero, koska ne on niin hedelmäisiä. Tosin tulisuuttakin on reilusti, että vähän pienempi määrä kerralla... :) (Eniten ilmenneessä tuorechiliallergiassa riepoo se, ettei voi habaneroa enää syödä, nyyh.)
VastaaPoistaIhan totta! Mistä tulikin mieleeni että olikohan se pötkylä habanero vai jalapeno mikä tuonne tungettiin.... Hmm... No, mielummin kaikki käy! Kaameeta noi chilihommat: suu ihan tulessa ja pakko tunkea lisää naamariin.
VastaaPoista