keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Don't worry, be happy!

Pari viikkoa sitten tuli LinkedIn-viikkopostissa linkki tekstiin, jossa annettiin 7 neuvoa miten huono päivä muutetaan hyväksi. Ei, raha ei ole ratkaisu, eikä alkoholi. Vaan asenne!

Olen miettinyt aika paljon sitä kuinka paljon ihminen pystyy itse vaikuttamaan oman elämänsä suuntaan. Olen lukenut erään erinomaisen kirjan (josta kerron myöhemmin lisää), jonka perusajatuksena on että jokaisella on oikeus ja mahdollisuus tehdä elämästään erinomaista, parasta mahdollista elämää. Kaikki on itsestä kiinni.

Samaa filosofiaa LinkedInin tekstikin noudattelee, ihminen voi itse päättää onko päivä hyvä vai huono. Koko teksti löytyy täältä, mutta vapaasti käännettynä ja osittain itse selitettynä säännöt ovat seuraavat:
  1. Muista, ettei menneisyys ole sama asia kuin tulevaisuus. Älä siis yleistä.
  2. Älä manaa itsellesi ongelmia: jos saat itsesi vakuutettua siitä että päivästä on tulossa haastava ja vaikea, sellainen siitä silloin ihan varmasti tulee.
  3. Suhteuta ongelmasi. Mieti, millä todennäköisyydellä muistat kahden viikon päästä mikä teki tämän päivän niin huonoksi.
  4. Päätä mikä on hyvä ja mikä huono päivä. Esimerkiksi hyvä päivä on sellainen kun näet vähintään yhden kivan ihmisen. Ja huono päivä on kun autosi on varastettu ja poltettu parkkipaikalla.
  5. Huolehdi kroppasi kemiasta. Jos tunnet huonon tuulen olevan tulossa, mene lenkille ja vapauta itseesi hyvän tuulen hormooneja.
  6. Keskity hyvään, älä huonoon. Ah, aurinko paistaa (eikä perse kun bussin on myöhässä).
  7. Oleta ihmeitä!


Linkin takana syitä miksi meidän kaikkien kannattaisi olla kuten koirat.


Oikein hyvää viikonjatkoa. Ihana tuo tihkusade!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti