tiistai 31. heinäkuuta 2012

Ihan paska fitneslehti

Ostin reissulukemiseksi Kolin Salesta lehden mukaan. Muscle & Fitnes naisille. "Sinun treenisi, ravintosi ja terveytesi lehti".  (Lehdestä on olemassa myös miesten versio. Kurkkasin sen sisäsivuja ja verkkokalvoni vaurioittuivat pysyvästi... ei siitä sen enempää.)


Mielipiteeni kyseisestä opuksesta käy ilmi jo otsikosta. En ollut siis kovinkaan innostunut. En suosittele. Miksi en?

Koska lehti on selvästi käännetty (amerikan?) serkusta, eikä kovin hyvin. Kaikki artikkelit yhtä lukuunottamatta ovat käännöksiä. Kirjoitukset ovat täynnä lauserakenteita ja kielikuvia jotka eivät kuulu suomen kieleen, mutta joista voi päätellä millainen lause oli englanniksi. Ja pahin käännösmoka on erään ruokajutun otsikossa ja sekoittaa koko halvatun artikkelin pointin. Öh!

Lehti on mielestäni suunnattu todellisille salirotille (eikä mikään muu laji ole edustettuna) ja sisältää huomattavan määrän saliliikkeitä ja hienoja, useimmiten todella havainnollisia kuvia, liikkeistä. Mutta vaikka itse olen vain keskiverto salihiiri, en silti löytänyt juurikaan uusia tai erilaisia liikkeitä. Saliohjelmia oli lehdessä niin monta, että kokonaisuus jää hajalleen. Ja minua kaikista eniten kiinnostanut artikkeli FST-7 "treenisysteemistä" oli niin huonosti tehty/suomennettu, etten tosiasiassa ymmärtänyt kaikista kuvistakaan huolimatta mistä siinä on kyse. Pahus!

Saliohjelmien lisäksi lehdessä oli kymmeniä miniartikkeleita joissa annettiin neuvoja kesäkunnon säilyttämiseen, ravintoasioihin, treenitekniikoihin jne. Suurinosa (elleivät kaikki) tekstinpätkät ja neuvot nojasivat johonkin tutkimustulokseen, mikä sinällään kuulostaa todella hyvältä. Elleivät tutkimukset ja tulokset olisi olleet tasoa "8 naista jaettiin kahteen tyhmään ja he söivät eri aamiaisen. Matalan GI:n aamupalan syöneet naiset kokivat treenin aikana suurempaa rasvanpolttoa kuin toinen ryhmä." 8 hengen testi ja tuloksissa mitataan kuinka joku kokee rasvan palavan. Jep jep. Niin ja tämän jutun otsikko oli siis  "Kiihdytä rasvanpolttoa glykeemistä indeksiä käyttämällä". Pöh!

Sen verran sentään inspiroiduin lehdestä, että lupasin ottaa olkapäähäni ja käsivarteeni ison tatuoinnin jos joskus olen yhtä timmissä kunnossa kuin kansikuvan mimmi (ja luulen pystyväni ylläpitämään saavutetun kunnon).

Mistäköhän löytäisi oikeasti hyvän urheilu/hyvinvointi lehden?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti