perjantai 15. kesäkuuta 2012

Ihana aurinko

Aurinko, on se vaan ihana! Mutta kaikessa ihanuudessaan se on myös salakavala ja voi aiheuttaa kamalaa harmia iholle ja silmille.

Ihoni on niin vaalea, ettei edes kahden viikon Thaimaan reissulta tuotu rusketus keskellä tammikuuta saanut yhtäkään työkaveria huokailemaan "ootko ollut jossain lomalla kun oot niin ruskee". Noup. Rusketun kyllä, mutta vain vähän. Ja palan helposti.

Samaiselle Thaimaan matka oli elämäni ensimmäinen todellinen aurinkoloma ja olin hieman hermostunut kuinka ihoni sietää Aasian paahdetta. Pari viikkoa ennen reissua otin käyttöön parhaan mahdollisen aseen auringon huonoja vaikutuksia vastaan, nimittäin Vivisanté Sun Aurinkokapselit.

Kapselit "aktivoivat pigmentin muodostusta nopeuttaen rusketusta, joka suojaa parhaiten UV-säteiden haitallisilta vaikutuksilta. Samalla kapselit suojaavat ihoa ja ehkäisevät ihon ennenaikaista vanhenemista sekä ryppyjen muodostumista". Todistin kapseleiden tehon reissulla: rusketuin enemmän kuin koskaan (vaikkei sitä kukaan muu huomannutkaan) enkä palanut kertaakaan! Ja palan aika herkästi. Ja lisäbonuksena ihoni voi muutenkin paremmin kuin koskaan. Kapseleista sai Suomenkin olosuhteisiin lisäkosteutusta talven pakkasia vastaan.

Kapseleista on tullut jokakesäinen ystäväni, syön yhden joka päivä. En taida lopettaa kapseleiden syömistä talveksikaan, sillä ihoni suuttuu lopetuksesta joka kerta. Eivät kapselit tietenkään korvaa aurinkorasvaa, mutta jopa eilisiltapäivän kolmen tunnin auringossa höpöttäminen aiheutti vain hellää ja v-mäistä (johtuen siis paidan kaula-aukon mallista) rusketusta. Pässinä unohdin aurinkorasvan kotiin ja jännitin kuinka hipiäni käy. No hyvin kävi!

Niin se vain on, että valtaisa osa ihonkin kosteutuksesta on sisäisistä asioista kiinni. Nyt testissä on Dermosilin Vivante Sparkling 25+ -ravintolisä. Toistaiseksi kokemukset ovat erittäin hyviä, eikä hintakaan ole kamala. Ihoni on niin herkkä kaikelle siitepölylle, kuivuudelle, stressille ja kylmälle, että kaikki keinot ovat sallittuja.

Aurinkoista viikonloppua! Ja muistakaa se aurinkorasva nyt joka tapauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti