keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Paistamatta kypsä Ceviche

Olen ruokaohjelmien keskisuurikuluttaja. Katson hyvin käsikirjoitettuja kokkiohjelmia, koska haluan oppia uusia ruokalajeja ja valmistustapoja ja inspiroitua erilaisista tavoista käsitellä raaka-aineita.

En itse olisi varmaan lähtenyt yrittämään perjantai-iltana, työviikon päälle, täysin uutta ruokalajia, mutta onneksi minulla on hyvin vähän sananvaltaa keittiössämme. Perjantaina alkupalaksi teimme siis ensimmäistä kertaa ikinä Cevicheä.

Resepti löytyi Amazonista tilatusta keittokirjasta Wahaca - Mexican food at home. Ja voi että kuinka helppoa tuon eksoottiselta kuullostavan alkuruuan teko olikaan. Ja kuinka hyvää siitä tuli!

Teimme Cevicheä saman viikonlopun aikana kahdesti. Ja kuten tapaamme kuuluu, poikkesimme alkuperäisestä reseptistä joiltain osin. Kevätsipuli muuttui tavallisiksi pikkusipuleiksi (niitä oli jääkaapissa, kevätsipulia ei), limemehu sitruunamehuksi (sama syy kuin edellä) ja jätimme kirjassa mainitut tortillasipsit kokonaan tekemättä. Kirjan reseptissä oli mukana teelusikallinen seesamisiemenöljyä, mutta sitä kokeiltuamme totesimme, että parempaa tuli ilman.

Lohi ja avocado Ceviche (alkupala neljälle)

300 g lohta
2-3 rkl sitruunamehua
suolaa ja pippuria
loraus oliiviöljyä
2 pikkusipulia
1-2 chiliä (riippuen omasta mausta ja chilien voimakkuudesta)
1 tl soijakastiketta
nippu tuoretta korianteria
1 avocado

Pilko lohi, sipulit, chilit ja korianteri pieniksi kuutioiksi ja silpuksi ja nakkaa kaikki samaan kippoon. Heitä perään mausteet, mehu ja öljy. Sekoita ja lisää sitruunamehua tai öljyä jos sotku näyttää "kuivalta". Huomioi, että sitruunamehu kypsyttää kalan, sitä täytyy siis olla joka paikassa. Laita kippo jääkaappiin tekeytymään, 10 minuuttia riittää.

Ennen tarjoilua pilko avocado lautaselle ja asettele sotku avocadon päälle.

Siinä se. Sevitse.


Pahoittelen huonoja kuvia, superkamera on huollossa eikä pikkuruinen Ixus-pokkarini meinaa oikein pärjätä vähenevässä valossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti