sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kesäkurpitsalasagne ja gluteeniton valkokastike

Kuva on huono mutta ruoka oli hyvää.Lasagne oli siis muuten perinteinen lasagne, mutta makaronilevyjen paikalle oli ladottu noin 5mm paksuisia kesäkurpitsan siivuja. Koska kesäkurpitsa luovuttaa paljon nestettä paistuessaan, ei jauhelihakastikkeen tarvitse olla kovin nestemäistä. Paistettu jauhelliha, sipuli, sienet ja tuoreita tomaatteja paloiteltuna riittää hyvin.

Koska lasagne ei ollut vain minulle, vaan myös hänelle, oli toisessa reunassa yhden lasagnelevyn levyinen kaistale perinteistä lasagnea, eli kesäkurpitsan tilalla ainakin kahdessa kerroksessa makaronilevyjä. Oli sekin kuulemma hyvää.

Koska en oikein itse meinannut löytää hyvää gluteenitonta valkokastikereseptiä, jaan hybridikastikkeohjeeni (koottu siis eri ohjeiden perusteella). Olkaa hyvä.

Valkokastike (riitti yhteen vuoalliseen lasagnea)

Lämmitä 5 dl kevytmaitoa
Lisää vajaa puolipakettia koskenlaskijajuustoa kuumaan maitoon (samaan soppaan voi nakata epämääräiset juustonjämät jääkaapista)
Mausta ronskisti maustepippurilla, kohtuullisesti valkopippurilla ja varovasti suolalla.
Sekoita 1/2 dl kylmää maitoa 3 rkl maissijauhoa ja lisää se kuumaan kastikkeeseen. Sekoita hyvin ja vahdi ettei pala pohjaan.


4 kommenttia: