lauantai 11. tammikuuta 2014

Tee-se-itse: Kuulokejohtoreikä ulkoilutakkiin

Minulla on hyvä ulkoilutakki. Tai siis monta, mutta nyt keskitytään tähän yhteen. Se on lämmin, pitää tuulta ja vettäkin tarpeeksi hyvin. Se hengittää ja päästää kosteutta ulos. Siinä on vetoketjulliset taskut ja se on pinkki.

Takki: ihana.
Mutta tänään, ulkoillessani pitkästä aikaa pakkassäällä, muistin, ettei sen taskuissa ei ole kuulokkeiden johdolle reikää. Siis sellaista reikää, joka mahdollistaisi kuulokejohdon pitämisen lämpimässä takin sisällä, mutta soittimen pitämisen "ulkotaskussa", jotta sitä voi räplätä lenkillä avaamatta takkia.

Päätin tehdä reiän itse. Ja ottaa kuvia todisteeksi. Joten tässä teille Hiirenvimman ensimmäinen Tee-se-itse-postaus.

Tarvikkeet: puukko, jesaria ja mainoslehtinen.
Jos minulla olisi ompelukone tai esim. liimakangasta, olisin tehnyt reiän vähän eri tavalla (eli vaikeammin ja kenties huolellisemmin). Mutta kun ei ole, niin tein reiän, noh, miehekkäästi, tarvikkeina ainoastaan jesaria (a.k.a. jeesusteippi a.k.a. ilmastointiteippi), puukko ja vanha mainoslehtinen.

Ensin teippasin noin 4 x 4 cm palan jesaria taskuun, takin sisäpuolelle. Ennen teippaamista tarkistin, että kohta on järkevä: eli kumman käden tasku, korkealle vai matalalle, kuinka lähelle taskun suuta (tai onko millään näistä väliä). Sitten laitoin mainoslehtisen taskun sisälle alustaksi, ja leikkasin puukolla jesarin keskelle naftin 2 cm reiän, joka läpäisi sekä jesarin että taskukankaan, mutta ei muuta. Ja siinä se sitten oli. Valmis viidessä minuutissa (sisältäen toimituksen dokumentoinnin).

Vaihe 1: asettele pala jesaria paikalleen. Noin 4 x 4 cm pala riittää.
Vaihe 2: leikkaa puukolla reikä. Muista laittaa mainoslehtinen taskuun alustaksi, jotta läpäiset vain taskun sisäkankaan (etkä koko takkia).
Valmis.
Kyllä mun kuulokejohdon nyt kelpaa!

 Reiän käyttöohje.

Hyviä lenkkejä!

PS. Huomasin myös, että Runrunrun-lenkkisoittolistani on selvästi pimeän vuorokaudenajan lista. Yhtään ei sopinut biisit valoisalle lenkille. Ei edes Britney Spearssin I'm a slave 4 U, jonka alkaessa olin ensin ihan "whaaat", ja sitten "no ite oon sen listalle lisännyt", ja lopulta vaan "ha ha haa". Jos et muista millaista kakkaa se Aim ö sleiv on, tsekkaa tästä.

1 kommentti: