tiistai 22. lokakuuta 2013

Kun sä tuut kotiin, täällä tuoksuu kaalille

En aio kirjoittaa uutta oodia kaalikääryleille ja -laatikolle. Mutta huomautan, että kymmenen kääryleen ja laatikkokipollisen tekemiseen ei mennyt kuin tunti aktiivista työaikaa.

Tällä kertaa kääryleiden resepti löytyi vanhasta Yhteishyvä Ruoka -lehtisestä kera kommentin "3.9.2008 Hyvä!". Pelkkiä perusjuttuja: jauhelihaa, sipulia, puuroriisiä ja kaalia. Suolaa, meiramia ja pippuria. Ei valkosipulia, porkkanaa, eikä edes kermaa. Tosin kerman puute oli vahinko, unohdin sen taikinasta. Oho.


Toivottavasti resepti on hyvä myös nyt, viisi vuotta myöhemmin.

P.S. Siirappi on sokeria, joten en juurikaan ole välittänyt sen parasta ennen -päiväyksestä. Mutta tänään jouduin leikkaamaan purkin kahtia ja lusikoimaan siirappirääpäleitä purkista. Ehkä on aika antaa siirapin mennä.

2 kommenttia:

 1. Etsin jokin aika sitten lehtikaalireseptejä, ja vastaan tuli vähemmän haiseva käälikääryleohje. Jos kaalin (siis ihan tavallisen) pakastaa kokonaisena ja sitten antaa rauhassa sulaa, niin sitä ei tarvi erikseen keittää, vaan kääryleet saa käärittyä ihan kylmiin lehtiin. Ilmeisesti pakastaminen muuttaa rakenteen pehmeäksi. Tää vie tietysti aikaa, koosta riippuen kaalin läpijäätyminen vie muutaman päivän, samoin rauhallinen sulaminen jääkaapissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ei edes haittaa se kaalin tuoksu. Eikä mun pakkaseen mahdu kokonainen kaali :)
   Raati hyväksyi reseptin hyväksi.

   Poista