torstai 1. elokuuta 2013

Raholan Riatloni 2013

Tervetuloa!
Elämäni ensimmäinen (mutta ei viimeinen) triatlon Raholan Riatloni taisteltiin kauniina heinäkuisena lauantaina Nokialla Sorvan kylässä. Rennon urheilutapahtuman järjesti Team Rahola. Osallistujia oli 12 ja sain houkuteltua isäni Martin mukaan taisteluun.

Kävimme edellisenä päivänä isän kanssa tutustumassa viholliseen, eli katsastamassa kisa-alueen. Pyöräilimme pyörälenkkiosuuden kerran, eli 10 km ja jouksulenkkiosuuden lähes kokonaan. Tavoitteet suoritukseen selvenivät pyöräillessä: ui 200 m 10 minuutissa, pyöräile 20 km alle tunnissa ja suorita 5 km juoksuosuus 35 minuuttiin. Eli 1h 45 min + vaihdot = alle 2 h.

Maali ja vaihtopaikka.
Kisamaskotti Moona.
Tapahtuma oli todella hyvin järjestetty: reitit oli viitoitettu tai merkattu nauhalla, uintimatkan sai valita itse ja epävarmoille oli tarjolla pätkä jossa ylettyi jalat maahan koko matkalla, varusteidenvaihtopaikka oli väljä ja maalissa oli hyvät eväät. Alkuhengailun jälkeen asettelimme pyöräily- ja juoksukamat valmiiksi ja lähdimme rantaan lähtöpaikalle.

Nesteytystä ennen lähtöä. (T)
Opasteita.
Lähtö tehtiin yhdessä, kello käyntiin ja veteen. Koska uintimatkan sai valita itse, valitsimme isän kanssa 300 metriä. Ensimmäinen 25 metriä meni rintauinnin rytmiä ja tekniikkaa hakiessa, mutta alkukankeuden jälkeen uinti lähti sujumaan niin hyvin, että ohitin isäni 50 metrin nurkilla. Uinnin lopputulos: 300 m, 10  min.

Plutipluti! (JH)
Ensimmäiseen vaihtoon meni aikaa noin 3-4 minuuttia, matka rannasta pyörälle oli muutama sata metriä. Pyöräilyreitti oli aika mäkinen, mutta oikeastaan mäkisyys oli vain hyvä, en ehtinyt kyllästyä matkaan, vaikka sama pätkä pyöräiltiin kahdesti. Ekassa kunnon alamäessä pääsin ottamaan ilon irti pyöräni ainoasta hyvästä ominaisuudesta: isoin vaihde on iso. Menin täysilllä ja ohitin edellä menijän. Pyöräilin koko matkan nopeammin kuin koko kesänä kertaakaan ja suoritin etapin noin 49 minuutissa. Jee, 10 minuuttia alle tavoitteen! Ei ihme että reisissä tuntui.

Kävin kääntymässä.
Lisää opasteita. Täytyy myöntää että sarjakuva jäi vaihdon vipinässä lukematta. (JH)
Vaihdon paikka.
Sitten pikavaihto ja juoksemaan. Juoksuosuuden mäkinen maasto osoittautui tappavaksi, koko touhu oli todella väsynyttä. Parhaan vauhdin ja juoksuasennon sain aikaan ylämäissä (hyvä hyvä mäkiharjoittelu), tasaisella en saanut askelta oikeaksi ollenkaan, ja alamäissäkin jäi kiihdyttämisen varaa. Vaihdoin askeleet matkan aikana pari kertaa kävelyyn, mutta alitin silti tavoiteajan parilla minuutilla, ja pystyin jopa loppukiriin.

Väsynyt akka. (T)
Loppukiri. Kisamaskotilla on jo keppi valmiina.
Lopulta koko matkan tavoiteaika alittui reilusti, aikaa meni yhteensä 1 h 35 min. Ja mikä parasta, koko rutistus oli todella hauska. Isäkin alitti oman kahden tunnin tavoitteensa: lopullinen aika 1h 50 min. Aikaero syntyi juoksumatkalla, uinnin ja pyöräilyn ajan isä oli kokoajan aivan kannoilla.

Maalissa sai maskotilta kepin, urheilujuomaa, pikkupurtavaa ja isä sai Team Raholan kunniamaininnan!

Kisaeväät.
Hyvä Martti! (T)
Vuoden päästä uudestaan, ja ehkä vielä vähän paremmalla ajalla. Täytyy vain muistaa ottaa edellisen viikon lepo kunnolla (ei mitään kyykkymaximeja 1,5 vuorokautta ennen kisaa), nyt kroppa oli vähän väsyneen tuntuinen kisa-aamuna. Nesteitä olin nauttinut tarpeeksi (kookosvesi on mun suosikki), mutta aamulla olisi kannattanut tankata vielä hiilareita, olisi ehkä jaksanut juoksuosuuden paremmin. Juoksutekniikkaa pitäisi parantaa. Ja opetella vapaa uintityyli, rintauintini on melkein sitä mitä se parhaimmillaan voi olla.

Kiitos isä seurasta. Ja kiitos Team Rahola tapahtumasta! Tunsimme olomme kokoajan erittäin tervetulleeksi osallistumaan, vaikka olimmekin ilmeisesti ainoita Team Raholan ulkopuolisia osallistujia. Ihanaa, kiitos!

Kuvat: Johanna H. Team Rahola (JH tai A&M), Martti & Siiri Tammisto (T)


3 kommenttia:

  1. Jeee tätä raporttia on odoteltu! :D Ihan loistava rutistus teiltä molemmilta! Ei muuta kuin tervetuloa mukaan puuhastelemaan tiimin riveihin riatlonien välissäkin, jos siltä tuntuu. ;)

    VastaaPoista
  2. Hienoa, kun tulitte nauttimaan riatlonista meidän kanssa. Nyt vain mukaan kaikkeen toimintaan meitin kanssa. Pikkujoulujakin on jo suunniteltu ;-).

    Kuvat on Johannan ja Timon, mutta sainpahan sählättyä A&M-leiman niihin.

    VastaaPoista