maanantai 12. elokuuta 2013

Maailman paras mysli

Aamupala, tuo Siirin päivän tärkein ateria. Viikonloppuisin se on valtava, arkena ihan tavallinen: rahkajugurttia, marjoja tai hedelmiä, pähkinöitä ja siemeniä, eli jugurttijuttua.

Näistä se lähtee.
Syön lähes jokaisena arkiaamuna jugurttijuttua, mutta en ole vielä kyllästynyt. Ennen söin leipää tai puuroa. Kun vaihtelee marjoja, hedelmiä ja pähkinöitä, saa biljoonia eri makuyhdistelmiä. Ja jos on reipas, tekee pähkinöistä ja siemenistä mysliä.

Myslin tekeminen on niin helppoa, etten anna siihen edes oikeaa reseptiä. Kerron vain tärkeimmät työvaiheet:

1. Sekoita haluamasti pähkinät, siemenet ja leseet sekaisin ja mausta ne kuivamausteilla. Itse suosin kanelia ja kaardemummaa.

Ensin kuivat...
... ja sitten kosteat.
2. Sekoita yhteen öljy ja valitsemasi makeutusaine, esimerkiksi kookosöljy ja vaahterasiirappi ovat hyvä yhdistelmä. Jos et ole varma kuinka paljon seosta tarvitset, aloita vähällä, 1/4 dl riittää jo pitkälle.

3. Lisää öljy, sekoita huolellisesti ja levitä seos uunipellille.

Näin iso annos kannattaisi paahtaa kahdessa erässä, mutta onnistui se näinkin.
4. Paahda mysli n. 175 asteessa joka 10 min välein seosta sekoittaen. Pienelle määrälle riittää 20 minuuttia, iso tarvitsee enemmän aikaa. Mysli on valmista kun se tuoksuu valmiille ja pinta on paahteinen.

5. Anna jäähtyä ja lisää kuivatut hedelmät, karpalot ovat suosikkini.

 Kuivattuja karpaloita ja mansikoita.
 Valmis!
Onko juuri tämä mysli maailman parasta? On. Mutta niin oli myös edellinen satsi minkä tein. Maailman paras mysli on itsetehty. Se ei sisällä yllätysainesosia ja mausteet saa valita itse. Sen voi tehdä vaikka kokonaan ilman makeutusainetta, tai maustaa sen inkiväärillä.

Bon apetit! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti