Kuten jo eilen totesin, suklaa ei esittelyitä eikä perusteluita kaipaa. Mutta raakakakuista sen verran, että tässä nähdään juurikin kuinka hitaasti lämpenevä välillä olen. Raakakakuista on jauhettu blogisfäärissä ja hihhuliosastolla jo monta, monta vuotta. Ja viljahaasteellisena (ja semihihhulina) ihmisenä juuri minun pitäisi olla ensimmäisten joukossa kokeilemassa niitä. Mutta ei. En ole ikinä tehnyt raakakakkua, ja olen syönyt sellaista vain muutaman kerran (hyviä kokemuksia kyllä kaikki). Tarvitaan Yhteishyvän Ruoka -liite, tuo tylsien ja itsestään selvien reseptien ja toisaalta erittäin hyvien klassikkoruokareseptien (kuten kaalikääryleet) läpyskä, jotta meitsi innostuu. Ja tietysti sana suklaa.
Mutta nyt asiaan!
Ulkomuoto ei ainakaan ole paha. |
6 annosta
Pohja:
150 g kuorellisia manteleita
3 dl rusinoita
Täyte:
150 g cashewpähkinöitä
2 keskikokoista banaania
1 dl kookoskermaa
200 g tummaa sulkaata
Koristeluun:
Puolukoita tai muita marjoja
Laita mantelit ja ätsiuhpähkinät likoamaan veteen, eri kippoihin. Liota noin 4 tuntia.
Tee pohja hienontamalla mantelit ja rusinat koneessa. Peitä irtopohjakakkuvuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla, ja painele seos pohjalle ja reunoille. Pane vuoka pakastimeen.
Sulata suklaa vesihauteen päällä. Jauha pähkinät koneella mahdollisimman hienoksi, ja lisää banaanit ja kookoskerma. Sekoita seos koneella sileäksi. Sekoita täytteeseen sula suklaa. Kaada seos pohjan päälle ja laita kakku pakkaseen.
Ennen syömistä, ota kakku pois pakkasesta ja koristele se marjoilla.
Lillukat. |
Laita mantelit ja pähkinät likoomaan heti kun alat edes miettimään kakun tekoa. Liikaliotus ei niitä haittaa, mutta homma ei onnistu jos ne eivät ole pehmenneet tarpeeksi.
Mantelit ja rusinat piti myllätä kolmessa osassa, koska meidän kippo on niin pikkarainen. |
Suklaa vielä puuttuu. Onpa kummallinen täyte. |
Valmiina pakkaseen. Ihme mömmö. |
Valmis kakku. Umpijäässä. |
Raakakakkujen tekemiseen tarvitaan kunnon kone. Tämäkin kakku olisi valmistunut hujauksessa jos ainekset olisi voinut vain heittää koneeseen ja antaa koneen myllätä.
Pitkä pakastaminen saattoi olla virhe, mutta reseptistä ei käynyt ilmi pysyykö kakku koossa jääkaapissa alkukylmetyksen jälkeen. Jos se pysyy koossa jääkaapissa, kaikki on okei. Jos ei, niin eihän tässä ole mitään järkeä. Ei ainakaan pienen talouden kakuksi, jossa kakku syödään viikon mittaan kaksi palaa kerrallaan.
Eiköhän tuo koossa pysy jääkaapissakin. En itse ole koskaan raakakakkua tehnyt, syönytkin vaan pari kertaa (ne on jotenkin outoja), mutta ne on ollut jääkaappikylmiä. Ja oon nähnyt niitä kahvilassa kylmätiskissä.
VastaaPoistaPunajuuri-suklaakakku on hyvää! En ole sitäkään tehnyt itse, mutta syönyt jonkun kerran. Toimii.
Postasin juuri tänään tästä samasta kakusta. :) Juttu löytyy täältä:
VastaaPoistahttps://mielekasmiellekartta.wordpress.com/2015/01/16/suklaaraakakakku/
Ei tosiaan kannata pakastaa kakkua niin kuin itsekin tuumit. Oikeastaan aika hölmöä, että reseptissä neuvotaan tekemään niin. Kakku säilyy hyvin jääkaapissa monen monta päivää.