perjantai 27. joulukuuta 2013

Siirin jouluriisipuuro

Hyvää joulua kaikille!

(Minun jouluni loppuu vasta loppiaisena, joten toivotus ei tule myöhässä.)

Jouluaattona ja -päivänä meidän perheen joulumahat täytettiin sukulaisten luona. Mutta halusin silti kotiin sekä kinkun että riisipuuroa. Halusin luoda oman jouluperinteen. Ja niin syntyi Siirin jouluriisipuuro.

Puuro on keitetty Muumimamman ohjeen mukaan (riisiä on keitetty 5 minuuttia pelkässä vedessä ennen maidon lisäämistä), luomuriisistä ja se on maustettu vaniljatangolla.

Mutta mitä riisipuuron kaveriksi? Sekametelisoppa on kyllä ihan hyvää, mutta sitä söimme jo mummulassa. Ja rapsusoppa on kesäsoppa. Onhan riisipuuro toki hyvää pelkän kanelin, sokerin ja maidon kanssa. Mutta Siirin jouluriisipuuro sai kaveriksi jotain punaista ja makeaa. Nimittäin marjakeittoa.

Valmistin sopan soveltaen Hesarin reseptiä. Mutta sokeria laitoin kaksi desiä kolmen sijaan. Yksikin desi olisi riittänyt.

Siirin jouluriisipuuron punainen ystävä, eli marjakeitto

Reilu 5 dl pakastemarjoja
2 rkl sitruunamehua
Vaniljatanko halkaistuna
1 dl sokeria

Laita ainekset kattilaan ja keitä noin puoli tuntia. Valmis.

 
Herkullista!

Ensi jouluna perheemme saa taas Siirin jouluriisipuuroa ja marjakeittoa. Ja kas, perinne on syntynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti