perjantai 14. lokakuuta 2016

Joka päivä jotain uunijuureksia

Inspiraatio voi lymytä yllättävässä paikassa.


Tein siis uunijuureksia ja kanaa.

Paloittelin perunan, porkkanan, sipulin, pari valkosipulin kynttä, ja palan juuriselleriä. Kuumensin voita kattilassa ja nakkasin juurekset kattilaan. Annoin kärytä, ja maustoin: suolaa, pippuria, paprikajauhetta, rosmariinia ja yksi kuivattu chili (semmonen ihan pikkarainen). Maustamisen jälkeen lorautin alle puolidesiä valkoviiniä kattilaan ja raaputin lastalla kaiken maukkaan pohjasta irti. Ja laitoin koko homman uunivuokaan. Koska on perjantai, hulluttelin vielä lorauksella kermaa. Ja vuoka uuniin.



Seuraavaksi ruskistin kanafileet, ja maustoin ne suolalla ja pippurilla. En siis kypsentänyt kanoja, ainoastaan ruskistin. Ja laitoin kanat juuresten päälle uuniin.

Asteita uunissa oli n. 180 astetta, mutta vähempikin olisi varmaan riittänyt. Koko setti oli uunissa n. 40 minuuttia, mutta tässäkin olisi 30 min varmaan riittänyt.



Koko homman ydinajatus oli, että pääsen ripeästi ja vähällä vaivalla keittiöstä sohvalle, ja anna ajan hoitaa homman loppuun. Katsoin Ensitreffejä boxilta ja odotin miestä kotiin.

Ei mulla nyt muuta. Syökää ihmiset vihanneksia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti