tiistai 8. maaliskuuta 2016

Matkalla Amerikassa - Osa IV - On the road - Kohti Yosemitea

Lähtiessämme Petalumasta (ja viinialueelta) poikkesimme reissun ensimmäisessä (ja jäikö viimeiseksi... hmm... en muista) Outlet-keskuksessa. Kuvittele Ideapark täynnä pelkkiä Outletteja.

Minulla oli yksi tavoite: löytää tennarit joihin vaihtaa hääpäivänä korkokengistä. Ja löytyihän ne, Conversen kaupasta. Löysimme tennarit myös kummitytölle (tosin ne eivät ole vielä sopivan kokoiset), Levikseltä vaikka mitä, Hilfigerin neulepaidan ja urheiluvaatteita kanssamatkustajalle. Upsista.

Rinsessa ja tossut.
Hard core -shoppailun jälkeen matka kohti Yosemitea alkoi. Alkumatka oli aika puuduttavaa, en-edes-muista-kuinka-monta-kaistaista moottoritietä kaakkoon. Pysähdyimme jollekin lounaan ja jälkiruokavälipalan hybridillä, eli jättiläismäinen suklaakakku kahteen pekkaan ja kahvit. Tiikerihai nieli asvalttia ja meillä oli ihan helvetin kuuma. Ilmastointi ei oikein toiminut (eikä me ääliöt tajuttu soittaa numeroon, joka meille oli annettu kaikkia mahdollisia auton vikatiloja varten. Hikiset pässit).

  

 
Tämä kakku metsästi kaikki alueen suklaakakut, söi ne ja kuoli ähkyyn. Ja sit me syötiin se.
Jossain kohtaa tie pieneni, kaistat hävisivät ja jotain maagista tapahtui. En tiedä miksi navigaattorimme ohjasi meidät sellaista reittiä, mutta hyvä että ohjasi.

 Kaukana on vuoria. Mennään sinne.
 
 
Yöpaikkamme ei ollut kansallispuiston sisällä, vaan sen laitamalla. Olisimme voineet saada parkkipaikan myös Yosemiten sisältä jos olisimme soittaneet samana päivänä puistoon ja kysyneet mahdollista paikkaa. Mutta seikkailuhengessämme oli sellainen minä-haluan-tietää-aamulla-missä-olen-seuraavan-yön kokoinen reikä, emmekä siis lähteneet "riskillä" puistoon. Laitama on hyvä, siellä ei ole karhuja (eihän?).

 
 
Leirintäalue oli reissun vaatimattomin. Ei suinkaan varustuksen perusteella, alueella oli ihan oikeat vessat ja suihkut ja jopa uima-allas (todella monessa paikassa oli uima-allas BTW). Mutta alue oli todellakin rakkauden ja remontin tarpeessa. No, ihan sama. Saavuimme paikalle kun oli pimeää, ja vietimme siellä todellakin vain kaksi unen täyteistä yötä. Naapurissa oli autollinen hollantilaisia, ja pääsin vähän höpöttämään hollantia. Hihi.

Saapumisilta kului syödessä ja kanssamatkustajan tehdessä kamerakokeiluja tähtitaivaan, Tiikerihain ja taskulampun kanssa. Minä toljotin tähtiä ja kuuntelin sirkkoja.


"Hei oo siinä ja kato tähtiin. Koita olla liikkumatta. Mä sanon sit kun saa liikkua."
Yosemite on niin älytön paikka, että se ansaitsee vähintään yhden oman postauksen. Mutta laitetaan tähän nyt jo tällainen tiiseri. Enskertaan! Moro.

And I was like WTF, mate.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti