tiistai 12. elokuuta 2014

Toinen kotimainen eli Hollanti keväällä 2014 - Osa 1

Hupsista. On tiistai-ilta ja olen yksin kotona. Siis yksin. Ja kotona. Kyllä arki on ihmeellistä.

En mene lenkille, koska en jaksa. Enkä aio siivota, koska siivoaminen on tylsää. Mitä tekisin? No lisäilisin Hiirenvimmaan kuvia alkukesän Hollannin reissusta tietysti!

Hollannin siskon häät olivat mitä parhain syy vierailla toisen kotimaisen kamaralla. Vaikka edellinenkin reissu kesällä 2011 oli ihana, oli tässä matkassa jotain erityistä. Kun palasimme kotiin, minulle tuli ihan oikea koti-ikävä (siis ikävä sinne toiseen kotimaahan), jollaista en muista viimeretken jälkeen kärsineeni.

Amsterdam ja ihanat juustokaupat.
Hollannissa on melkei aina vihreää.
Kameramies. 
Syömisen ja tallustelun lisäksi vierailimme kahdessa korkeakulttuurin kehdossa: Heineken Experiencessä ja Rijksmuseumissa.

Heineken oli yllättävän hauska ja jopa opettavainen kokemus, suosittelen. Kovin vakavahenkinen ilmapiiri ei tuossa vanhassa panimossa ollut, mutta eihän se oluen(kaan) paneminen kovin vakavaa ole.

Hetkinen... mä muistan tän taulun jotenkin eritavalla.


Perinteisen suurmestareiden maalaustaiteen lisäksi Rijksmuseum tarjosi kattavan valikoiman nykytaidetta ja historiaa erilaisten käyttöesineiden muodossa. Koko tarjontaa oli aivan turha edes yrittää sisäistää yhdellä läpikävelyllä. Joudumme siis käymään vielä uudestaan Rijksissä. Smör oss.

Ihan naamat.
Plentsikka.
Yövartio-kaverikuva.

Vaikka sää ei ollut erityisen lämmin, söimme ulkona joka päivä. Takki päällä pärjäsi kanaalien rannoilla erinomaisesti.

Katudivari.
Kanssamatkustaja.
  Apukuvaaja.
En tiedä onko Amsterdamissa aina ollut yhtä paljon pieniä, bistro-tyyppisiä kahviloita, vain enkö ole vain huomannut niitä. Ei tarvinnut kuin astua ruuhkaisimmilta turistikaduilta askel tai kaksi sivuun, niin heti löytyi lounaspaikka. Ja lomalla saa lounaallakin juoda olutta.

Fish.
 And chips.
 
Amsterdam. On se vaan niin söpö.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti