torstai 14. elokuuta 2014

Ihana juhla ja Hollanti keväällä 2014 - Osa 2

Vaikka ehdimme yhteismatkustajan kanssa viettää aikaa myös kaksin, oli suurin syy lentää tulppaanimaahan Hollannin siskoni häät.

Juhlinta alkoi jo perjantai-iltana, kun morsiuspari kokosi lähiperheensä samaan kanaaliveneeseen. Mukana oli siis sekä englantilaisen sulhasen vanhemmat ja sisarukset perheineen sekä morsiamen kaikki vanhemmat ja siskot puolisoineen. Aloitimme siskojen ja äidin kanssa itkemisen heti, taktiikkana tyhjentää kyynelkanavat jottei lauantaina enää irtoisi eikä meikit kärsisi.

 Siskokset.
Hääpari.
Kanaaliajelun jälkeen menimme syömään ja ruuan jälkeen liikuimme junalla kohti Haarlemia, jossa juhlaseurueemme yöpyi samassa hotellissa.

Höpöhöpöhöpö......höpö höpöhöpöhöpöhöpö.
Itse hääjuhla oli sekoitus hollantilaisia ja englantilaisia perinteitä. Hääpaikka oli kaunis, melkein metsän keskellä nököttävä juhlatalo, jossa oli pieni puutarha ja parikin juhlahuonetta. Seremonia pidettiin ulkona. Hääpari istui pienellä sohvalla häävieraiden edessä, ja seremonian aikana isien, morsiamen äiti ja sisko pitivät puheet, sulhasen siskot lukivat korintilaiskirjeen, morsiuspari lausui itsekirjoittamat valat sekä tahtoivat, ja lopuksi hääpari ja todistajat allekirjoittivat virallisen dokumentin. Seremoniaa johti ilmeisesti paikallisen "maistraatin" edustaja.

 
Naimisissa!
Seremonian jälkeen vieraat tervehtivät hääparia ja hääpari piti kiitospuheen. Seurustelimme ja poseerasimme virallisissa ja epävirallisissa hääkuvissa.

Ihana ystävä vuosien takaa!
 
Ylpeät ja ihanat isä ja äiti.
 
Taas se poraa.
Meikä hölmöili, ensin polaroidissa ja sitten diginä.
Perinteisissä hollantilaisissa häissä on tapana lähettää vieraat seremonian jälkeen etsimään itse itselleen suuhun pantavaa. Mutta koska vieraita oli tullut niin paljon ulkomailta, ei häävieraita (hollantilaisiakaan) haluttu lähettää pois. Söimme siis kaikki vieraat yhdessä hääpaikan Michelin-maininnan saaneen kokin luomuksia. Ruoka oli ihanaa, aivan ihanaa.

Alkupala.
Keitto.
Taivas.
Me. 
Pikkusisko ja hänen avomiehensä.
Taas taivas.
Ruuan jälkeen kahviteltiin ja syötiin kakkua. Kakun aikana vieraita saapui lisää, ns. iltavieraiksi. Loppuilta kului tanssien ja virvokkeita nauttien. Keittiöstä tupsahteli välillä hollantilaisia "grillisnäksejä" välipalaksi ja baari oli auki. Puolilta öin vieraat lähetettiin matkoihinsa, iso osa meistä yöpyi samassa hotellissa.

Vieraskirja.
Parkettien partaveitset.
Ja bileet!
Aamuksi oli sovittu vielä yhteinen aamupala hotellin ravintolassa. Ympärillä oli paljon tummia silmänalusia ja onnellisia naamoja.

Hääparilla oli varattuna lento häämatkalle samalle päivälle. Hollannin vanhempani nappasivat morsiamen kanadan vanhemmat (eli pariskunta jonka luona morsian vietti oman vaihto-oppilasvuotensa Kanadassa) hoteisiinsa. Ja minä ja yhteismatkalaiseni olimme sopineet treffit erään vanhan ystävän kanssa Haarlemin juna-asemalle. Halailimme siis perheen kanssa hyvästit sunnuntaina hotellin aulassa. Ja taas vähän itketti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti