tiistai 19. marraskuuta 2013

Matkakuvia Maltalta - Osa 3


  
Pääkaupunki Valletta.
Pormestari.

Sukellusmatkan lisäksi reissumme oli myös ruokamatka, kuten ehkä jo arvasitte. Maltalla annokset ovat isoja ja ruoka kohtuullisen hintaista. Kaikkea löytyy, pastasta purilaisiin, kalasta jänikseen, mutta mielestäni parasta olivat mustekalat, simpukat ja ravut. En ole koskaan syönyt reissussa näin paljon salaatteja. Mutta salaatit eivät myöskään koskaan ole reissussa olleet näin hyviä.


Seafood salad.

Matkan ehkä parasta ruokaa nautimme (Jamie Oliverin ruokalehdenkin fanittamassa) Ravintola Angelicassa, Vallettassa. Jos pitäisi kuvailla millaista ruokaa Maltalainen ruoka on, niin varmaankin juuri tällaista: mereneläviä, rohkeita makuja ja simppelit raaka-aineet. Ja yllätys.


Fenkolilla maustettuja perunoita ja raputäytteinen kalmari.
Rapusalaatti.
Vaniljajäätelöä ja viski-karamellisoituja pop corneja. Huoh!

Matkaopas sanoi ruokakulttuurista näin: Maltalaiset rakastavat ruokaa yhtä paljon kuin he vihaavat liikuntaa. Hyvä Malta! Siinä maa minun makuuni.


 Pikkarainen Mdina, yksi maailman parhaiten säilyneitä keskiaikaisia kaupunkeja. "Hiljainen kaupunki".

Viimeisenä iltana söimme sushia ravintolassa, jossa oli sushijuna. Lautasia napattiin junasta aina kun jotain herkullisen näköistä meni ohi, ja illallisen hinta määräytyi lautasten mukaan. Eri väriset lautaset maksoivat eri verran, halvimmat alle 2 euroa ja kallein 5 euroa. Mikko tallensi junan videolle.


Jälkiruokapallerot.
Hyvä reissu. Menkää käymään, Malta on kiva.


Söpistelyä taas. Mikkokin on kiva. Mä tykkään Mikosta.

1 kommentti: