keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Kassikaupalla laatukamaa

Rentoudutko lukemalla kirjoja? Oletko juuttunut tuttuihin kirjailijoihin? Kaipaatko jotain uutta ja yllättävää?

Kokeile yllätyskassia! Yllätyskasseihin ovat kirjastontädit, nuo kirjastojen koulutetut asiakaspalvelijat, koonneet teemoittain teoksia sinua varten. Yllätyskassi voi siis sisältää kirjojen lisäksi myös äänikirjoja, lehtiä, elokuvia tai musiikkia.

Oman yllätyskassini kävin lainaamassa Sampolan kirjastosta. Teemaksi valitsin Euroopan reunalla. Yhden CD-levyn lisäksi kassi sisälsi kuusi kirjaa, joista ehdin tenttien lomassa lukea kaksi kokonaan ja selaillen yhden. Teema oli ehkä inasen raskas iltapalalukemiseksi, mutta en olisi ikipäivänä törmännyt kyseisiin teoksiin ilman yllätyskassia.

Kipikapi kirjastoon kesälomalukemisia hakemaan!


2 kommenttia:

 1. Kiitos, olin unohtanut sekä a) nuo kassin - olen niistä joskus lukenut - että b) kirjastot :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huikea palvelu! Se palvelee sekä paljon lukevia että vähän lukevia, koska molemmat ryhmät saavat jotain uutta näkökulmaa. Vähemmän lukeva ei välttämättä tiedä mistä tykkää eli ei löydä sellaisia kirjoja. Ja enemmän lukevat taas saattavat jäädä jumiin omaan suosikkilajiinsa tai kirjailijoihinsa, eivätkä enää näe sen ulkopuolelle.
   Olen oppinut että kirjasontädit ihan oikeasti lukevat paljon kirjoja, koska he tekevät päätöksiä siitä mitä teoksia otetaan kirjastoon. Ja nämä kassit ovat heidän kokoamiaan.
   Maailma ja kirjastot ovat kirjoja pullollaan!

   Poista