sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Raparperia aamupalapöytään

Nyt on kesä!

Ei ehkä ihan joka päivä tunnu kesältä, mutta kyllä nyt on kesä. Raparperi sen todistaa! Se on kesän ensimmäisiä hyötykasveja, valmiina maukastamaan piirakoita ja kakkuja ennen yhdenkään marjan tai hedelmän kypsymistä. Ja tänä aamuna  rapsu pääsee ilahduttamaan meidän aamupalapöytäämme.

Kutsuisin tätä raparperimömmökkeeksi. Se on jotain hillon ja rapsukiisselin välimaastossa. Hilloksi sen tekisi hillosokeri. Ja keitoksi tai kiisseliksi perunajauhot, kanelitanko ja fariinisokeri.Valmistus vie ehkä vartin, ja siihen sisältyy rapsun leikkaaminen ja kuoriminen. Kuori ja pilko raparperi ja laita kattilaan. Itselläni oli noin kuusi nuorta raparperinvartta, joista sain alle 2 dl raparperinpaloja. Laita kattilaan reilusti jauhettua kanelia, tilkka vettä ja noin pari ruokalusikallista sokeria. Fariinisokeri olisi täydellistä, itselläni oli käden ulottuvilla ruokosokeria.

Keitä hässäkkää kunnes raparperit ovat kypsiä, hajonneet ihaniksi suikaleiksi. Tarkasta maku ja lisää kanelia ja sokeria jos tilanne sitä vaatii. Siinä se. Valmista!

Koska vasta minä ja vapaamatkustaja olemme hereillä, saa mömmöke jäähtyä rauhassa, odotella, että kolmaskin perheenjäsen herää. Sitten syömme sen jogurtin ja rahkan kanssa. Lämpimänä sitä voisi syödä vaikka puuron seassa, ihan tuoreeltaan.

Jahas, taidan viedä tanssivan mahani takaisin sänkyyn pötköttämään. Voisin vaikka lukea kirjaa. Tai nukahtaa uudestaan, jos matkustaja sallii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti